MBL – Kvalifikační sezóna je u konce

O prvním červencovém víkendu jsme ukončili kvalifikační sezónu Milovické Beachvolejbalové Ligy. Známe tak rozdělení týmů do jednotlivých výkonnostních skupin. U některých to bylo velmi těsné a rozhodoval jen jeden bod který určil do jaké skupiny který tým půjde, a dokonce pro týmy „Kbelský Kruťáci“ a „MaPeti“ muselo rozhodnout pravidlo o dřívějším přihlášení do ligy, jelikož se nepodařilo odehrát dodatečné barážové utkání na kterém se týmy dohodly. „Kruťáci“ se tak posunuli do skupiny „Přeborníci“ a „MaPeti“ jsou ve skupině „Nadšenci“.

Výsledky kvalifikační sezony

Rozdělení týmů do skupin

V nejvyšší výkonnostní skupině „Mistři“ se sešli výherci všech kvalifikačních skupin a dva nejlepší týmy z druhých míst, kde nutno podotknout, rozhodovaly až poslední zápasy, které poslaly tým „Svobodomichlíci“ do nejvyšší skupiny a tým „LAVOR DŽINU“ do skupiny „Přeborníci“. Určitě zajímavé bude sledovat zápasy všech zbývajících týmů, kde brandýští „Majtíci“ dosud neztratili ani set a všechny zápasy ovládli v poměru 3:0.

Skupina „Přeborníci“ je nabitá týmy kde úplně každý má šanci na postup do nejvyšší skupiny (postupují první dva a sestupují poslední dva) a bude opravdu záležet na každém uhraném setu, který může být nakonec rozhodující.

A nakonec máme skupinu s názvem „Nadšenci“, kde asi největší favorit na postup (opět postupují první dva) bude tým „MaPeti“ který v této skupině skončil až po uplatnění pravidla o dřívějším přihlášením do ligy a počítáme, že určitě bude chtít dokázat, že mají minimálně na skupinu „Přeborníci“. Boje o druhé postupové místo budou v této skupině tuhé a očekáváme hodně 5 setových bitev.

Ligová tabulka

Od této, historicky první, sezóny začínají týmy sbírat body do ligové tabulky. Na konci každé sezóny, doufáme, že stihneme odehrát alespoň dvě možná i tři v tomto roce, se týmům započtou body dle umístění v jednotlivých skupinách dle následujícího klíče.

Systém přidělování bodů dle umístění
Pořadí Přidělené body
Sk. Mistři 1.místo 30
2.místo 25
3.místo 22
4.místo 19 sestup
5.místo 16 sestup
Sk. Přeborníci 1.místo 14 postup
2.místo 12 postup
3.místo 10
4.místo 8 sestup
5.místo 6 sestup
Sk. Nadšenci 1.místo 5 postup
2.místo 4 postup
3.místo 3
4.místo 2
5.místo 1

První sezóna je naplánována do neděle 8.8.2021, ale uvidíme, jak nám se zápasy zamíchají dovolené, které můžou posunout konec sezóny o pár dnů později.