MBL 2023 – mistr ligy a stupně vítězů odhaleny

S koncem září, kdy slunce už zapadá podstatně dříve a teploty nedosahují tropických výšin, se naše Milovická Beachvolejbalová Liga (MBL) dostala do svého závěru. Letošní MBLka byla dokonalá směs atletické (ne)zdatnosti, týmové součinnosti a skvělé zábavy pro všechny zúčastněné. V následujících řádcích se společně podíváme na to, jak to celé dopadlo.

Již třetí ročník Milovické Beachvolejbalové Ligy, proběhl od května do září, kdy se odehrálo celkem 125 zápasů, ve třech kolech, rozdělených po šesti týdnech do jednotlivých měsíců. Celkem 17 (v posledním kole 18) týmů se utkávaly ve třech skupinách, dle výkonosti o body do celkové tabulky, jelikož MBL není jen tak nějaký turnaj, ale dlouhodobá soutěž, což jí dělá unikátní. Týmy z Milovic, Lysé nad Labem, Kostomlat nad Labem, Nymburka, ale taky z Brandýsa nad Labem, předváděly dechberoucí výměny se spoustou smečí, „čapnutí“ a bloků s bleskovými přesuny na rozpáleném písku, a tak není divu, že radost z výhry po posledním míči je zážitek, který mnohdy překračuje pocit z výhry ve Sportce… Ale pojďme k tomu podstatnému, kdo jsou naši vítězové.

Vítěz MBL 2023: #furtpiju

Vyhrát titul je těžké, ale obhájit ho je ještě těžší a tým „#furtpiju“ složený z Markéty a Matouše to dokázal a zaslouženě vyhrává MBL 2023 s celkovým počtem 95 bodů. Po vyhraném prvním a také druhém kole, už to vypadalo, že ostatní týmy nemůžou najít recept na skvělé hrající Maky s Matoušem, ale v posledním kole se stalo něco nevídaného, tři prohry dostaly, do té doby, neochvějného lídra do pozice, ve které se musel strachovat o vítězství. Nakonec třetí místo v posledním kole stačilo, aby si tým „#furtpiju“ došel pro celkové vítezství. Gratulujeme.

Vítěz Milovické Beachvolejbalové Ligy 2023, Markéta a Matouš #furtpiju
Vítězové MBL 2023 – Markéta a Matouš, tým: #furtpiju

Více-mistr MBL 2023: GAMA

Bylo to těsné, hodně těsné, na druhém místě skončil tým GAMA s 94 body, ano, pouhopouhý jeden bod chyběl k tomu, aby vzniklo drama, které ještě nemělo obdoby. Nakonec je z toho druhé místo, ale GabčaMárou ukázali, že se dvojnásobný mistr MBL bude muset mít na pozoru, aby v příštím ročníku nedošlo ke změně v konečném pořadí.

Třetí místo: Mimo žraloci

Nově složený tým ze dvou hráčů, kteří minulý rok hráli s jinými spoluhráči, ukázal svou sílu a BarčaVítkem s 78 body obsadili v jejich prvním společném ročníku krásné třetí místo. Dynamicky hrající tým se skvělým útokem se bude určitě jen zlepšovat a s velkou jistotou můžeme říct, že bude představovat nebezpečí pro jakýkoliv tým.

MBL 2023 je u konce, třetí ročník tohoto nadšení do plážového volejbalu byl vyplněn úžasnými výkony a nezapomenutelnými výkony všech účastníků, jak v první, tak v druhé a třetí lize. Zatímco se loučíme s další pozoruhodnou sezonou, už netrpělivě očekáváme další, v pořadí čtvrtou. O přihlašování do MBL 2024 vás budeme informovat zde a na naších sociálních sítích.

Kompletní výsledky třetího kola a konečné výsledky