MBL – kvalifikační část se chýlí ke konci

Už jen týden chybí do konce kvalifikační části MBL. V neděli 4.7.2021 budeme znát týmy které si zahrají ligu mistrů, ligu přeborníku a ligu nadšenců. Zbývá odehrát posledních 6 zápasů celé kvalifikační sezóny abychom rozluštili tajenku nesezení jednotlivých skupin. Jak to těsně před koncem vypadá?

Začneme s týmy, které už mají svou skupinu jistou. Zatím jediný tým, který se může těšit na skupinu Mistrů, jsou brandýští „Majtíci“, kteří neztratili ani set a vévodí skupině „A“ s plným počtem 28 bodů a je jisté, že žádný jiný tým nezíská tolik bodů jako oni. Na opačném pólu ligy, jsou týmy „Fučíci“ a „Lavor“, kteří si příští měsíc zahrají skupinu Nadšenců.

U ostatních týmů začneme skupinou “C“, ve které zbývá odehrát jeden jediný zápas, ale za to zápas nejdůležitější, a to mezi týmy „MRKK:-)“ a „LAVOR DŽINU“. Vítěz tohoto zápasu se totiž kvalifikuje do prestižní ligy Mistrů. Zápas je předběžně naplánován na pátek 2.7.2021 na hřišti Sokola Milovice, sledujte rozpis zápasů pro aktuální změny.

Ve skupině „B“ zbývají odehrát zápasy dva a jeden z nich, „#furtpiju“ – „Milovice B“, může určit vítěze celé skupiny, a to v případě, že „#furtpiju“ neprohraje více než 2:3 nebo jakkoliv vyhraje.

Ve skupině „A“ zbývají odehrát zápasy tři, ale jelikož v této skupině je už znám vítěz, tak se bude bojovat hlavně o druhé místo které může za určitých předpokladů zajistit účast v lize Mistrů. K druhému místu mají zatím nejblíže „Svobodomichlíci“, kteří by museli prohrát s týmem „RUBBER“ aby přišli o ono druhé místo, naopak jakákoliv výhra znamená druhé místo, ale bude to stačit? Pojďme si připomenout postupový klíč do jednotlivých skupin.

Liga Mistrů – 5 týmůLiga Přeborníků – 5 týmůLiga Nadšenců – 5 týmů
Vítězové skupinNejhorší tým z druhých místPoslední týmy ze všech skupin
Nejlepší 2 týmy ze druhých místVšechny týmy na třetím místěDva nejhorší týmy ze 4. míst
Nejlepší tým ze čtvrtých míst
Klíč rozdělení týmů do ligových skupin