Sokol Beach Cup – pořádně žhavý beach volejbal

V sobotu 19.6.2021 proběhl beach turnaj mixových trojek, Sokol Beach Cup. Lepší počasí jsme si nemohli přát. Posuďte sami: teplota vzduchu stoupala k 35°C, teplota písku ke 40°C a vítr nebyl vůbec žádný 🙂 Vzhledem k počasí není vůbec divu, že se vypily 3 sudy piva a 2 sudy lima a ještě pochybělo. Co ale vůbec nechybělo, byla dobrá atmosféra a skvělé výkony na hřišti.

Již kolem deváté hodiny ranní se na našem sokolském hřišti začaly sjíždět první týmy a po administrativní covidové vložce jsme zahájili turnaj zápasy ve skupinách po kterých následovaly čtvrtfinalové zápasy a samozřejmě zápasy o umístění a finálové zápasy. Některé týmy dostaly svému jménu a tým AFK Milovice rozhodně prokazoval, že hra nohou jim není vůbec cizí a na celém turnaji předvedli bezkonkurenčně nejvíce takových úderů včetně polokopu za hlavou :-). Také tým ZŠ T.G.M. Milovice ukázal, že učení je jim vlastní a během turnaje předvedl až dechberoucí zlepšení, které jim vyneslo krásné 5. místo (tímto zdravíme Šárku Vozábovou). A co teprve tým MŠ U Broučků, který jednoznačně ukázal, že bavit se je jejich přirozenost a vrchovatou měrou přispěl k dokonalé atmosféře na kurtu. Jediný tým mimo Milovic, Tým Šestajovice, nastoupil s jasně stanovenou taktikou, neukázat během základních skupin žádné tajné zbraně a překvapit až ve čtvrtfinále, což se jim málem podařilo, když ve čtvrtfinále nepostoupili jen o pověstný kousíček a málem zaskočili pozdějšího finalistu, tým “Maty”, kde určitě překvapili bratři Menclové, kteří skvělé doplnili manželský pár Matějků. Kdo si určitě zaslouží vyzdvihnout, je tým Minivolejbal Milovice, který hrál s 12letým Vaškem a celý turnaj zvládli bez střídání hráčů. Překvapením turnaje byly určitě “Orky zabijáci”, kteří se dokázali dostat až do boje o bronz, kde podlehli až v tiebreaku s AFK Milovice po velice statečném výkonu. No a na závěr si necháme domácí tým Sokol Milovice, který nejen, že odehrál celý turnaj bez střídání hráčů (stejně jako už výše zmíněný Minivolejbal Milovice a AFK), ale také celý turnaj vyhrál! Gratulujeme!

Konečné pořadí – Sokol Beach Cup 19.6.2021

  1. Sokol Milovice
  2. Maty
  3. AFK Milovice
  4. Orky Zabijáci
  5. ZŠ T.G.M. Milovice
  6. Minivolejbal Milovice
  7. MŠ U Broučků
  8. Tým Šestajovice

Turnaj jsme zakončili posezením u ohně, opékáním špekáčků a s živou hudbou. 🙂

Děkujeme všem týmům za skvělou podívanou a výdrž při tak úmorném vedru. Doufáme, že se vám akce líbila a třeba za námi přijdete i příště.